un produs Hyllan Pharma

 
orange-bar

 

 

 

Estrofort - tratament contra osteoporozei
orange-bar

Osteoporoza o problema de actualitate

osteoporozaStructura si formarea osului
Osul este compus dintr-o matrice  organica, care este formata in principal din fibre de colagen si din cristale de hidroxiapatita care se depun pe aceasta matrice.

Osteoporoza este o afectiune in care oasele devin fragile si casante
Riscul de fracturi (rupturi sau fisuri) creste foarte mult,fata de cazul unui os sanatos.

Osteoporoza este o boala sistemica care afecteaza osul, caracterizata prin deteriorarea arhitecturii tesutului osos, avand drept consecinte cresterea fragilitatii osoase si cresterea riscului de fractura.

Osteoporoza reprezinta una dintre marile probleme de sanatate la nivel mondial si afecteaza mai ales persoanele in varsta. Odata cu cresterea sperantei de viata se apreciaza ca incidenta osteoporozei va creste.

Osteoporoza apare atunci cand oasele pierd minerale (cum ar fi calciu), mult mai rapid decat le poate  inlocui organismul, ceea ce duce la o pierdere de grosime a oaselor (masa osoasa sau densitatea). Ca urmare, oasele devin mai subtiri si mai putin dense, astfel incat, chiar si  un accident minor poate provoca fracturi grave.

Orice os poate fi afectat de osteoporoza, dar cele mai comune sunt oasele de la nivelul soldului, ale coloanei vertebrale, cele de la incheietura mainii, coastele, pelvisul si partea superioara a bratului. De obicei, osteoporoza nu da semne sau simptome pana cand se intampla o fractura – acesta este motivul pentru care osteoporoza este adesea numita “boala tacuta”.

Osteoporoza sau pierderea densitatii osoase, este o boala frecvent intalnita la femei, cu grave implicatii la nivel social si psihologic.Ea apare odata cu instalarea “MENOPAUZEI”.

Menopauza: reprezinta perioada de final a fazei reproductive a femeii, caracterizata prin oprirea menstruatiilor; momentul care marcheaza absenta timp de 12 luni consecutive a menstruatiei; in timp, ovarele isi pierd capacitatea de a produce estrogen si progesteron, hormonii care regleaza ciclul menstrual; productia de estrogen scade, ovulatia si menstruatia apar mai rar, si in final inceteaza complet. Un efect pe termen mediu si lung este aparitia OSTEOPOROZEI

Stiati ca ?

 • Aproximativ 36 % din fracturile datorate osteoporozei se intalnesc la femeile sub 65 ani, majoritatea fiind fracturi de sold.
 • 35-45% dintre femeile cu varsta peste 65 de ani, prezinta o fractura datorata osteoporozei.
 • 1 din 6 femei cu varsta de peste 45 de ani, internata in spital pentru o fractura de sold, poate muri ca o consecinta a acestui fapt.
 • In urma unui studiu efectuat in Romania, in cadrul caruia au fost evaluate 11.000 de femei, 60% dintre acestea sufereau de osteoporoza intr-un grad de risc mai mare sau mai mic.
 • Potrivit Organizatei Mondiale a Sanatatii peste 200 de milioane de oameni sunt afectati de aceasta boala sistemica a scheletului, ce duce la fragilitate osoasa.

Factorii care influenteaza aparitia osteoporozei :

 • Tratamentele lungi cu produse anti-inflamatoare, medicamente impotriva epilepsiei sau cele care contin hormoni tiroidieni.
 • Varsta inaintata, care duce la imbatranirea oaselor.
 • Insificienta cantitatii de calciu din organism.
 • Activitate fizica redusa sau inexistenta.
 • Constitutia corporala subtire sau o greutate inferioara limitei normale, in aceste cazuri oasele avand o densitate mica.
 • A fi femeie – in mod ciudat, a fi femeie este un factor care influenteaza aparitia bolii oaselor. Studiile arata ca de patru ori mai putini barbati decat femei sufera de osteoporoza.
 • Intreruperea temporara sau definitiva a menstruatiei.
 • Consumul excesiv de alcool si tutun reprezinta de asemenea un factor care favorizeaza osteoporoza, deoarece fumatul blocheaza potenta estrogenului de a oferi protectie oaselor, iar alcoolul blocheaza absorbtia calciului de catre organism si astfel oasele nu mai cresc in ritmul lor normal.
 • Consumul de bauturi carbogazoase favorizeaza si el aparitia osteoporozei si se recomanda inlaturarea lor din meniurile dumneavoastra.

Remedii bazate pe tratamente naturiste:

Ipriflavona aliat de pret in lupta impotriva osteoporozei
Ipriflavona este un derivat sintetic al flavonoidelor naturale cu actiune antiosteoporotica.
Ipriflavona inhiba procesul de demineralizare a oaselor (pierdere a masei osoase) in numeroase situatii ce asociaza pierderea masei osoase: postmenopauza (cel mai frecvent), ovariectomie, tratament cu corticoizi, imobilizare prelungita, dieta deficienta in calciu si vitamina D, activitate fizica insuficienta, diabet indus de streptozotocin.

Astazi, ipriflavona este disponibila in peste 22 de tari si in cele mai multe farmacii in Statele Unite ca supliment alimentar fara prescriptie medicala. De asemenea, contribuie la reducerea durerii de fracturi cauzate de osteoporoza.

Noi am decis in urma studiilor sa il introducem in componenta unuia din produsele noastre care se adresaeza tratamentului Osteoporozei -  ESTROFORT

Alte informatii pe siteul  Wikipedia

» » InapoiContact Info
Hyllan Pharma Company
Office Address Phoenicia Business Center, str Turturelelor 11, 2nd floor, sector 3,
Bucharest, ROMANIA.
Tel: +40 (21) 425.55.66
E-mail: office@hyllan.eu

facebook  

Info