un produs Hyllan Pharma

 
orange-bar
Estrofort - tratament contra osteoporozei
orange-bar

INTREBARI FRECVENTE

 

Aceste intrebari si raspunsuri nu se substituie consultatiei medicale de specialitate, avand in principal rol orientativ. Recomandam ca inainte de a folosi orice medicatie sa solicitati consult medical de specialitate. Nu folositi nici un medicament fara acordul medicului sau farmacistului, fara un diagnostic precis sau fara a cunoaste actiunea medicamentoasa a acestuia. Pentru a imbunatati aceasta sectiune, va rugam sa ne trimiteti intrebarile dumneavoastra, daca nu le regasiti in lista de mai jos.

» De ce apare osteoporoza la menopauza? 

Sursa principala de estrogeni in organism este cea ovariana- 90% ,iar cea secundara este tesutul adipos 10%,astfel explicandu-se deficitul estrogenic aparut la menopauza cand activitatea ovarelor inceteaza

.Deficitul estrogenic, in special al estradiolului, induce o diminuare rapida, profundasi relativ ireversibila a masei osoase, in special a celei trabeculare prin:

 • cresterea frecventei de activare a noi unitati de remodelare, prin accelerarea turn-over-ului osos
 • suplimentarea excesivaa activitatii de rezorbtie osteoclastica
 • diminuarea absorbtiei intestinale a calciului, prin inducerea scaderii concentratiei vitaminei D3- active, calcitriolul

inchide


» Cum se poate diagnostica osteoporoza?

Osteoporoza este principala afectiune metabolica osoasa, caracterizata prin deteriorarea progresiva a microarhitecturii tesutului osos.

Ecourile acestei afectiuni se reflecta in functionalitatea intregului organism, prin complicatiile sale importante (fragilitate osoasa, deformari ale scheletului, fracturi), precum si prin dizabilitatile si scaderea calitatii vietii persoanelor afectate. In prezent, diagnosticul osteoporozei se face prin masurarea densitatii si grosimii osoase.

inchide


» Care sunt variantele de tratament?

Odata instalata osteoporoza, nu este posibila refacerea in totalitate a masei osoase. Totusi interventia precoce poate preveni osteoporoza iar cea terdiva poate opri progresia bolii. Metode fizice :corset / brau ortopedic ,exercitii fizice cu consultarea unui fizioterapeut. In faza acuta a tasarii :analgezice ,miorelaxante ,caldura ,masaj ,repaus conform indicatiilor medicului.

Tratamentul cronic (numai la indicatiile medicului de specialitate) :

 • Calciu -1000 - 1500 mg / zi la femeile postmenopauza
 • Tratament de substitutie hormonala (estrogeni)
 • Calcitonina se pare sa reduca pierderile numai la nivelul coloanei vertebrale / are si efect impotriva durerii deci se foloseste predominant la cei cu dureri cronice legate de fracturi sau deformari scheletice
 • Bifosfonatii (etidronat,a lenronat) -mijloc terapeutic important pentru ca pot creste densitatea osoasa si scad riscul producerii fracturilor
 • Vitamina D si metabolitii sai
 • Antiestrogeni (tamoxifen, raloxifen)
 • Florura de sodiu cu eliberare lenta
 • Parathormonul in doza mica
 • Tratament cu produse naturale pe baza de ipriflavone(ESTROFORT)

inchide


» Ce alternativa la terapiile clasice exista?

Ipriflavona este un derivat sintetic al flavonoidelor naturale cu actiune antiosteoporotica. Ipriflavona inhiba procesul de demineralizare a oaselor (pierdere a masei osoase) in numeroase situatii ce asociaza pierderea masei osoase: postmenopauza (cel mai frecvent), ovariectomie, tratament cu corticoizi, imobilizare prelungita, dieta deficienta in calciu si vitamina D, activitate fizica insuficienta, diabet indus de streptozotocin.

Menopauza este un proces fiziologic (instalat odata cu inaintarea in varsta) care se datoreaza incetarii functiei ovariene (cu scaderea hormonului feminin estrogenul) si care se insoteste de simptome neplacute, unele chiar suparatoare, atat pe termen scurt (cum ar fi bufeurile, iritabilitate, insomnii, palpitatii, tulburari sexuale) precum si de simptome care apar in timp si care implica riscuri crescute pentru sanatate cum ar fi osteoporoza (estrogenul ajuta la pastrarea sanatatii scheletului femeii) si boala cardiaca.

Osteoporoza este o boala sistemica a scheletului, caracterizata prin pierderea de masa osoasa ce duce la fragilitate osoasa, cu mare risc de producere a fracturilor, chiar in conditiile unor accidente minore sau in timpul unor activitati de zi cu zi, cum ar fi ridicatul. Reducerea cantitativa a masei osoase duce la modificarea arhitecturii oaselor, acestea devenind din ce in ce mai subtiri, cu interiorul moale si poros, de unde si numele bolii.

ESTROFORT este un complex de substante bioactive cu rol benefic in combaterea pierderii de masa osoasa si prevenirea osteoporozei datorita triplei asocieri de ipriflavona, calciu si vitamina D.

Ipriflavona intervine in metabolismului osos (inhibarea rezorbtiei osoase si modularea turnoverului osos) si stimuleaza diferentierea si activarea osteoblastilor. Ipriflavona intervine activ in preventia pierderii de masa osoasa ce apare in cadrul menopauzei (pana la 6 % anual) cu actiune antiosteoporotica.

Aportul de calciu este foarte important pentru prevenirea si stoparea osteoporozei, mai ales ca osul pierdut nu mai poate fi recuperat.

inchide


 

Ori ce intrebare la un click de dumneavoastra.

Email: (*)
Intrebare:
   
captcha
Pentru validarea formularului introduceti codul de mai sus aici :

Nu puteti citi imaginea? click aici pentru reinitializare
 
(*)- campuri care trebuie completate obligatoriu
» » InapoiContact Info
Hyllan Pharma Company
Office Address Phoenicia Business Center, str Turturelelor 11, 2nd floor, sector 3,
Bucharest, ROMANIA.
Tel: +40 (21) 425.55.66
E-mail: office@hyllan.eu

facebook  

Info