un produs Hyllan Pharma

 
orange-bar

isoflavona

 

Estrofort - tratament contra osteoporozei
orange-bar

Ipriflavona

Ce este ipriflavona?

Ipriflavona este un agent antiosteoporotic. Ipriflavona este un derivat sintetic al flavonoidelor naturale. Ipriflavona inhiba demineralizarea oaselor in numeroase modele experimentale pe animale de reducere a masei osoase: ovariectomie, tratament cu prednisolon, imobilizare, dieta deficienta in calciu si vitamina D sau diabet indus de streptozotocin. Efectul terapeutic apare cu mare probabilitate prin actiuni directe si indirecte ale medicamentului si metabolitilor sai in anumite etape ale metabolismului osos. in culturi de tesuturi, ipriflavona stimuleaza diferentierea si activarea osteoblastilor.
Astazi, ipriflavona este disponibila in peste 22 de tari si in cele mai multe farmacii in Statele Unite ca supliment alimentar fara prescriptie medicala. In conformitate cu toate, dar un studiu, ipriflavona combinata cu calciu pote incetini si, usor inversa raportul formare/osteoliza. De asemenea, pare sa contribuie la reducerea durerii de fracturi cauzate de osteoporoza. Pentru ca nu are efecte estrogen-like asupra altor organe nu  ar trebui sa creasca riscul de cancer mamar sau uterin. Pe de alta parte insa nu va reduce bufeurile, transpiratii nocturne, modificarile de  dispozitiei, nu va ameliora uscaciunea vaginala a menopauzei si nu va avea efect de prevenire a bolilor de inima.

Sursele ipriflavonei

Ipriflavona este un factor nutritiv esential si nu se gaseste intr-o cantitate  semnificativa in produsele alimentare astfel incat acesta ar trebui sa fie luate ca un supliment.

Doze terapeutice

Doza corespunzatoare de ipriflavona este de 200 mg de 3 ori pe zi sau 300 mg de doua ori pe zi. Este importanta asocierea cu un supliment de calciu.

Indicatii terapeutice si mod de actiune

Ipriflavona contribuie  la incetinirea distructiei osoase si astfel ar putea avea rol in prevenirea aparitiei osteoporozei post-menopauza si de asemeni in osteoporoza cauzata de medicamente.

Astfel principalele indicatii terapeutice sunt:

  • tratamentul si prevenirea osteoporozei primare postmenopauza si a osteoporozei senile;
  • atenuarea durerii acute si cronice asociate cu osteoporoza.
  • In osteoporoza secundara, adjuvant al tratamentului maladiei principale.


Numeroase studii randomizate placebo si dublu-orb, care au implicat un total de peste 1700 de participanti au examinat efectele ipriflavonei la diverse forme de osteoporoza. In ansamblu, se pare ca ipriflavona poate incetini progresia osteoporozei si, eventual, in timp sa produca o cresterii a densitatii osoase comparativ cu valoarea dinaintea inceperii tratamentui.

Astfel  un dublu-studiu orb de 2 ani urmarite la 198 femei in postmenopauza care au aratat dovezi ale pierderii osoase. La sfarsitul studiului, a existat o crestere a densitatii osoase de 1% in grupul ipriflavone si o pierdere de 0,7% in grupul placebo.

Ipriflavone fi de folos, de asemenea, pentru prevenirea osteoporozei la femeile care au luat  corticosteroizi, medicamente care accelereaza pierderea de masa osoasa. Cu toate acestea, utilizarea combinata de ipriflavone si de medicamente care deprima sistemul imunitar, cum ar fi corticosteroizi, au riscurile potentiale.

Reactii adverse

Gastrointestinale: ulcer peptic sau sangerare gastrointestinala pot aparea rareori (in aceste cazuri se va intrerupe tratamentul). In unele cazuri, poate sa apara disconfortul abdominal, inapetenta, voma, greata, durere abdominala sau epigastrica. Simptome de hipersensibilizare: eruptii cutanate, prurit, eczeme. Hemoleucograma modificata: anemie, leucopenie (granulocitopenie, limfocitopenie), foarte rar agranulocitoza.

Interactiuni

Poate fi administrat cu precautie impreuna cu: derivati cumarinici,
derivati de teofilina, tolbutamida, antiinflamatoare nesteroidiene si blocanti ai receptorilor H2.

Precautii: In timpul unui tratament de lunga durata trebuie verificata periodic formula leucocitara. In caz de limfocitopenie absoluta (<=1,0 x 109/l) sau granulocitopenie absoluta (<=1,5 x 109/l), se recomanda intreruperea administrarii.

» » InapoiContact Info
Hyllan Pharma Company
Office Address Phoenicia Business Center, str Turturelelor 11, 2nd floor, sector 3,
Bucharest, ROMANIA.
Tel: +40 (21) 425.55.66
E-mail: office@hyllan.eu

facebook  

Info